Taalvrijwilligers gezocht Vaals e.o. Urgentie Russisch en / of Oekraïens

Categorieën:
ondersteuning, onderwijs
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Taalvrijwilligers gezocht Vaals e.o. Urgentie Russisch en / of Oekraïens

Stichting TIP! (Taal Integratie Participatie) in Vaals zoekt taalvrijwilligers voor het in Vaals in een eigen lokaal (beschikbaar gesteld door de Gemeente Vaals), lesgeven in en oefenen van de Nederlandse taal met Niet-Nederlandse inwoners van Vaals, Lemiers en Vijlen, die daar behoefte aan hebben. ( arbeidsmigranten/ vluchtelingen / statushouders ).

Daarnaast geven wij op enkele vluchtelingenlocaties in Vaals en bijbehorende dorpen Nederlandse les aan Oekraïense vluchtelingen, 70% van hen spreken naast Oekraïens (ook) Russisch. Uiteraard zijn mensen met (enige) kennis van deze talen zeer welkom om onze Russisch / Oekraïens sprekende vrijwilliger te ondersteunen.

Hou je van contact met mensen, van mensen helpen én van de Nederlandse taal dan zijn wij zeker op zoek naar jou.
Je geeft zelf aan wanneer, welke uren en welke dagdelen je zou kunnen en willen helpen, en in overleg wordt u dan ingeplanned.

Vrijwilligers zijn WA verzekerd via de gemeente Vaals! Er worden geen onkosten vergoedingen betaald. Indien gewenst bieden we U een korte basisopleiding en verdere begeleiding. Na een email aan ons volgt een kennismakingsgesprek.
Je zult ook een Verklaring omtrent Gedrag moeten aanleveren.

Contact, alle verdere informatie, aanmeldingen enz. uitsluitend via
stichtingtip@yahoo.com

aangepast: 14 oktober 2022
vinkje Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.