Home-Start Heuvelland zoekt opvoed-vrijwilligers in de gemeente Vaals

Trefwoorden:
jeugd, opvoeding
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Home-Start Heuvelland zoekt opvoed-vrijwilligers in de gemeente Vaals

Home-Start is er voor ouders die steun kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kinderen (0 – 17 jaar). Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, helpt ouders door te luisteren, tips te geven en ze meer vertrouwen te geven in de opvoeding. Alledaagse problemen blijven zo klein en groeien niet uit tot grotere problemen.

Home-Start is een programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen van 0 – 17 jaar. De vrijwilligers hebben ervaring met opvoeden. Ook hebben ze een training gevolgd om te leren hoe ze ouders goed kunnen helpen. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.
Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden ze steun wensen: hun vragen staan centraal.
Wie zoeken wij?
Enthousiaste mannen en vrouwen die ervaring hebben met opvoeden en hun ervaring willen delen, tijd hebben om te luisteren en nieuwe ervaringen met collega-vrijwilligers willen delen, zijn van harte welkom als vrijwilliger bij Home-Start.

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van de coördinatoren:
• Tamara Luiken tel.nr: 0621702427 e mail: tamara.luiken@trajekt.nl of
• Heleen Langeveld tel. nr.: 0615004839 e mail: heleen.langeveld@trajekt.nl

gepubliceerd: 8 augustus 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.